Tanja Želj darilo zame
| |

Tanja Želj darilo zame

Ali kdaj kupiš darilo sebi?

Mesec december, čas za darila. Taka in drugačna. V naši družini začnemo že novembra, ker ima hčerka rojstni dan. Iz pestrosti časa se starša zelo trudiva, da so darila uporabna, smiselna in da niso že takoj odpadek.

Tako da hči vedno dobi tisto, kar potrebuje (letos je to bil kombinezon), z njenega spiska želja pa se ji je uresničila želja po novi družabni igri. Midva s partnerjev si poveva, kaj kdo potrebuje, da je darilo uporabno. Drugi to kupi, lično zavije in postavi pod smrečico. Darila sicer niso tako presenečenje, vendar je občutek, da so darila smiselna, močnejši od učinka presenečenja.

In potem je tukaj še ena rubrika. Darilo zase.

Ali kdaj kupiš darilo tudi zase? In ga zaviješ in postaviš pod smrečico? Sama to počnem že odkar pomnim. Spomnim se, da sem si na fakulteti za vsako oceno 10 za nagrado nekaj kupila. Takrat so bili »in« CD-ji. Ali kaka dobra knjiga.

In pogosto si kakšno uporabno darilo kupim še danes. Sama sebi za rojstni dan. Sama sebi za uspešno izpeljan projekt. In sama sebi za pod smrečico.

Da nekaj »delam prav«, sem videla skozi svoje starševstvo. Imamo meni tako zelo ljubo navado, da vsako leto z morja pišemo kartice. Ja, tiste navadne, z znamko. Babici, sestrični, prijateljici. In ker to počneva s hčerko, je ona pri svojih treh ali štirih letih prišla na idejo, da piše tudi sama sebi. Meni se zdi ideja imenitna! Vem, da ona skozi to idejo izraža tudi ljubezen do sebe. In če bo s to popotnico šla v svet, si bom tukaj kot mama dala seveda kljukico.

Tako da zdaj spodbujam tudi tebe, da letos morda kupiš posebno darilo tudi sama sebi? Jaz sama sebi ponavadi kupim bon za masažo (ker jih preprosto obožujem) ali kakšen coaching (ki ga vedno potrebujem). Če pa ne bi sama ponujala storitev, pa bi investirala v individualno vadbo na primer. Ali v kako drugo obliko podpore, ki mi vedno pomaga tako osebno kot poslovno.

Tako da navijam zate, da bo najlepše darilo pod smrečico letos tvoje darilo zase. 

Tanja Želj

www.tanjazelj.si 

tanergija tanja želj darila

Similar Posts