promocijska darila
| |

Promocijska darila

Promocijska darila

so običajno izdelki nižjih vrednosti, potiskani z logotipom ali prepoznavnim znakom dejavnosti, podjetja, društva ali projekta, ki ga želimo promovirati.

Promocija je vsaka dejavnost, s katero želimo čim več ljudem predstaviti neko idejo. Promocija je seveda lahko nekaj, kar povemo drugim ljudem. Lahko je to oglas. Lahko pa je tudi izdelek.

V Gajcomu se z dobavo promocijskih izdelkov ukvarjamo že tri desetletja. V tem času se je marsikaj spremenilo, hkrati pa je zelo veliko ostalo povsem enako. Nekatere (dobre) stvari se pač ne spreminjajo – dokler daje neka aktivnost všečne rezultate, je ni pametno spreminjati.

Poceni promocija

Pri svojem delu naletimo občasno na naročnike, ki si želijo poceni promocijo.

Promocija jim je nujno zlo. Želijo samo za čim manj denarja dobiti čim več izdelkov. Namreč doseči želijo z njimi čim več ljudi.

Njihova motivacija je najpogosteje zniževanje stroškov, saj delujejo kot vodja marketinga za večje podjetje, kjer so nagrajeni za prihranke, učinke pa spremljajo samo na vsakih nekaj let. Saj poznate sistem, v katerem se prihranek meri hitro in zelo učinkovito – je merljiv na mesečni in na letni osnovi, in finančno otipljiv. Takoj je mogoče izračunati, ali smo enako količino izdelkov dobili za nižjo ceno.

Hkrati pa je učinek težje merljiv, zato ga običajno spremljajo na daljša časovna obdobja. Neposredni učinek promocijskih daril je redko kdaj merljiv, saj je težko opredeliti, kakšen delež prodaje je posledica konkretne marketinške akcije – kje šele, koliko dodatne razlike v ceni je posledica določenih promocijskih izdelkov …

Kakovost pri tem ni pomembna – pomemna je količina. Tovrstni naročniki pri nas običajno naročijo samo enkrat in še to samo, če lahko izpogajajo zelo nizko ceno. Kljub zadovoljstu, da so prišli do izjemno ugodnih izdelkov, pa želenega učinka seveda ni, zato smatrajo, da nakup ni bil smotrn in ga ne ponovijo … 

Srčna promocija

Saj veste, da je vse možno, če je srce na pravem mestu, kajne?

Naše stranke običajno delujejo s srcem. Mislijo najprej na svoje stranke in jim želijo ponuditi nekaj uporabnega, učinkovitega in čim bolj trajnega.

Promocijska darila izbirajo na podoben način kot izbirajo surovine za svojo proizvodnjo ali pripomočke za izvajanje svojih storitev. Zavedajo se, da morajo potencialnim in obstoječim strankam ponuditi darilca, ki bodo uporabna in bodo upravičila ali vzpostavila zaupanje. Darilo je odsev podjetja in ljudi, ki v podjetju delujejo. Domiselna, unikatna in celo precej osebna darila so idealna za učinkovito promocijo. Stranke s takšnimi darilci večkrat spomnimo nase, jim prirastemu k srcu in poskrbimo, da se bodo spomnili na nas, ko bodo potrebovali to, kar na trgu ponujamo. Darilca ne smejo biti preračunljiva, zato je kakovost ključna.

Če sodite med ljudi, ki želijo srčno promocijo, bomo veseli vašega povpraševanja. Brez skrbi, na voljo imamo darilca vseh cenovnih rangov, pazimo le, da so zares učinkovita (trajna, uporabna, lična …) in da vam bodo v ponos.

Similar Posts