Moja blagovna znamka na majicah 1
| | |

Moja blagovna znamka na majicah 2

Moja blagovna znamka na majicah se vedno lahko nadgradi v neomejeno število drugih izdelkov. Ampak smiselno pa je začeti z majicami.

Zato tudi tako ime (Moja blagovna znamka na majicah) – ampak dejansko res govorimo o vseh izdelkih, ki so primerni za gradnjo svoje blagovne znamke na izdelkih, ki niso izdelki iz naše redne ponudbe.

Merch torej ali po naše podporni izdelki, s katerimi krepimo svojo blagovno znamko in morda celo zaslužimo.

Samozavestno blagovno znamko bodo ljudje podprli z nakupom majic te znamke in jih z veseljem nosili. To je brezplačna reklama na najvišjem nivoju. Če nekdo nosi majico z vašim sporočilom, to pomeni, da vas ceni in ste mu res pri srcu. Majica je izjemno intimen izdelek in hkrati precej zahteven, saj nam mora biti poleg sporočila všeč tudi sam izdelek in pa seveda tudi potisk.

Majice so res izjemno zahteven izdelek. Paziti moramo, da izberemo pravi material, kroj, barve, velikosti … Tudi pri tisku moramo biti pazljivi, da je primeren vsebinko in kakovostno.

Majica ni en izdelek ampak cel spekter izdelkov z neskončno možnostmi za izvedbo. Zato ponudnikom, ki si želijo svojo blagovno znamko predstaviti tudi na majicah, predstavljajo kar velik zalogaj. Ampak napor, ki ga vložimo v majice za svojo blagovno znamko, je vedno poplačan, saj so majice še vedno najbolj zaželen izdelek in hkrati ponujajo največ maneverskega prostora.

Majice kot platno za predajanje mojega sporočila

Odličen primer, kako se da majice izjemno lepo izkoristiti za prenašanje svojega sporočila naprej, je blagovna znamka Lenje Faraguna.

Lenja je ogromen izbor svojih navdihujočih navedkov (agl. quotes) s pomočjo oblikovalke postavila na celo vrsto majic in tako oblikovala svoj merch oziroma po naše blagovno znamko na majicah.

Vsak napis nosi svoje sporočilo Lenjinim nekdanjim strankam in prijateljem, trenutnim strankam in vsekakor tudi strankam, ki jo bodo morda prav s pomočjo teh majic začutile kot nekoga, ki jim lahko pomaga.

Ker gre za širok koncept cele vrste sporočil oziroma dizajnov, bi bila zaloga majic ogromna – namreč na voljo so v različnih modelih in velikostih. Da bi Lenja lahko sama poskrbela za distribucijo majic, bi morala v zalogo vložiti veliko denarja in majice bi morala tudi pravilno skladiščiti. Vedno nastane tudi problem, da vnaprej težko presodiš, katere velikosti majic bodo šle bolje v promet, tako da ti lahko kakšne velikosti zmanjka, druge velikosti pa ti ostajajo. Prodaja majic je izjemno nepredvidljiva.

Lenja se je zato odločila, da prodajo zaupa Garderobi. Garderoba ima vedno na zalogi večje količine majic in drugih izdelkov, ki jih sproti potiska za svoje naročnike. Vsak izdelek je tako potiskan povsem unikatno (po naročilu), zato ne prihaja do viškov in manjkov, ampak se vsa naročila realizirajo sproti.

V slopu projekta Teesky se predstavlja več podjetij oz. umetnikov. Tako poleg storitve distribucije majic partnerji Teesky dobijo tudi zanimive povezave na spletu. Posamezni partnerji dosegajo tudi sledilce drugih partnerjev in tako osveščajo nove in nove potencialne stranke o sebi in svojem načinu delovanja. To je posredna reklama – partnerji na prijeten način, tako da jim ponudijo svoje majice z zanimivi dizajni (ki se običajno kupujejo kot darilo). S svojo domiselnostjo pa povedo tudi veliko o sebi in o svojem načinu dela.

Puloverji, skodelice, vrečke in še kaj

In ko prodaja steče, je smiselno dodati še druge izdelke. Med najbolj priljubljenimi so puloverji s kapuco in skodelice. So pa Teesky partnerjem na voljo tudi vsi izdelki, ki jih ima Garderoba v redni prodaji in jih najdete med unikatno potiskanimi izdelki.

Lenja se je odločila za bele puloverje, saj je njena kolekcija poenostavljena na bele izdelke in mavrično grafično podobo. Komplet predstavlja celovit in prepoznaven koncept.

Za vse izdelke velja enako kot za majice – za zalogo skrbi Garderoba, izdelki so potiskani sproti in tako ne prihaja do viškov (to je pomembno tako iz finančnega kot tudi iz ekološkega vidika, saj se nič ne vrže stran).

Najbolj zabavne so kombinacije.

Namreč pri nakupu daril imamo običajno neko vnaprej določeno vsoto, ki jo želimo porabiti za darilo za določeno priložnost. Če smo se odločili za nakup majice, pa želene vsote še nismo porabili, bomo verjetno skočili še v trgovino po čokolado ali vino ali kako drugo drobnarijo. Lahko pa naročimo vrečko ali skodelico z istim dizajnom, kot smo ga naročili na majici … Vse na enem mestu.

Teesky partnerjem dodatni stroški z dodajanjem izdelkov ne nastajajo, zato se vse več odločajo, da majicam in puloverjem dodajo vsaj še skodelice, nekateri pa že posegajo tudi po izdelkih, kot so vrečke, podloge za miško in celo dežniki.

Moja blagovna znamka na majicah je najprej to – moja blagovna znamka.

Če se namreč izdelkov lotimo zgolj z idejo zaslužka, potem to ni več podpora blagovni znamki, ampak preide v prodajo. Mi pa pravimo, da so majice z našo blagovno znamko v prvi vrsti podpora našemu marketingu – nihče pa se ne brani, če je tudi dobičkonosna.

Marketing

Blagovna znamka na majicah pomeni prenos našega sporočila na nevsiljiv način. Gre največkrat celo za to, da ustrežemo želji svojih strank in podpornikov, da bi nosili naše majice.

S svojimi majicami in skodelicami lahko zbirate dodatna sredstva – lahko je to v obliki marže na izdelke ali pa  izdelke podarite podpornikom.

Prodaja

Ko pa vaša blagovna znamka začne dosegati velik uspeh na trgu, lahko izdelki, ki ste jih zasnovali kot podporne, postanejo pomemben prodajni element – v tem primeru kupci niso več vaši podporniki, ampak izdelek kupujejo bolj zaradi njihove kakovosti in uporabnosti. 

Similar Posts