filozofija darila
| |

Filozofija darila

Pozdravljeni v blogu Darilo, ki sezuje. Tu vas čakajo brezplačni nasveti o različnih vrstah daril, kako izbirati darila za razne priložnosti in predvsem, kako izbrati pravo darilo za pravo osebo. In pa seveda naša filozofija darila – naša spoznanja o tem, kaj darila so, kaj pomenijo, kdo, kdaj in zakaj jih izbira, kako se darila podarja, kakšna je prava vrednost darila in še in še.

Personalizirano, unikatno, poslovno, osebno, zahvalno, inovativno, zabavno … Veliko pridevnikov lahko nadenemo darilom. 

Izbira darila je izziv. Res niso vsi izzivi nadležni, tako tudi za darila ne želimo trditi, da je zoprn izziv. Vseeno pa zahteva nekaj truda, da pridemo do prave izbire in s tem rešitve.

Za dobro izbiro potrebujete pestro ponudbo, iz katere boste vedno lahko izbrali nekaj primernega. Kdaj podarjamo darila? Vsekakor za rojstni dan, obletnice in osebne praznike, kot so rojstvo otroka, diploma, nova služba, odhod v pokojnino, zaključek šole, razna priznanja in nagrade … Darila podarjamo tudi za večje praznike, zlasti pa za novo leto.

In komu so naša darila namenjena? Ljudje smo si zelo različni in imamo in si želimo različne stvari in doživetja. Darilo je običajno pokazatelj, kako se dva človeka razumeta in poznata, koliko se cenita oz. kaj mislita drug o drugem. Novoletna darila so običajno obojestranska in je dobro, da se vnaprej dogovorimo o vrednosti daril – še bolje je seveda, če se tako dobro poznamo, da že vemo, kateri rang darila bo primeren za medsebojno obdarovanje. Čeprav pa so na videz darila za rojstni dan enosmerna, dejansko ob vsakem prejetem darilu premišljujemo tudi o tem, kaj bi pa mi podarili osebi, ki nam je zdaj prinesla darilo. Opazujte se, boste videli, da imamo prav 🙂

Poznate koga, ki misli na druge in pripravlja zabavna darila? Morda bi se želel predstaviti na našem blogu – z veseljem v svojo družbo vabimo prijatelje, ki prav tako razmišljajo o darilih, njihovi filozofiji, vrednosti, domišljiji in uporabnosti. Povejte naprej ali pa nam kar pišite.

Ta blog je darilo

Z objavljanjem prispevkov podarjamo kos svojega spletnega prostora, nevidne nitke, torej spletne povezave, in nekaj našega časa in lepih misli. Komu? Vam, ljudem dobrega srca, ki ste na nek način podjetni.

Podjetnost pomeni zavedanje, da je za rezultate treba nekaj narediti. Namreč v 3D svetu, kjer vlada 7 osnovnih hermetičnih zakonov, velja najbolj poudariti zakon polarnosti oziroma dvojnosti. Čim se zavemo, da so vse stvari, pa celo misli in občutki, podvrženi dualnosti, postane življenje lahkotnejše. 

Similar Posts