Darilo zame SunChy artwork
| |

Darilo zame SunChy artwork

Darilo zame SunChy artwork – darilo za dušo in dobro počutje

Ko slišimo besedo “darilo” seveda pomislimo, da je namen nekoga obdariti. Obdariti druge, ali da drugi obdarijo nas. Malokdo pomisli kako veliko vrednost ima pravzaprav, ko obdarimo sebe.

Jaz, na primer, sebe obdarujem vsak teden. V zadnjem času zelo rada kupim unikatne izdelke kolegic ustvarjalk, če mi je kaj všeč, saj vem, da je to narejeno s tako ljubeznijo in povsem drugačno, ljubečo energijo. Obožujem tudi kristale, ki imajo zame neko posebno vrednost. Vendar ne gre le za fizično kupljena darila – stvari, ampak za moja doživetja, da negujem svoje notranje zadovoljstvo s tem, da samo sebe zapeljem na izlet, grem na delavnico za osebno rast, si zakupim savno z jacuzzijem ali pa si vzamem čas za umiritev in meditacijo.

Ženske znamo obdariti sebe

Zelo me veseli, da v zadnjem času opažam veliko ljudi, predvsem žensk, ki so se začele samoobdarovati. Predvsem to opazim skozi svoje ustvarjanje in stranke, ki pri meni kupijo moje unikatne izdelke, slike s pozitivno energijo, ki jih kot kosi pritegnejo, jim energijsko zavibrirajo, imajo pomen, smisel in so v tistem trenutku veliko darilo za njihovo počutje. Točno začutijo, kaj potrebujejo za podporo svoje energije, za nek nov začetek, namen ali samo dobro počutje.
Izredno rada slišim: »To mandalo bom pa privoščila sama sebi.« Ali: »Ta skodelica z mandalo bo pa božično darilo zame.«

Udeležba na delavnici kot darilo

Tudi na delavnicah risanja mandal, ki jih izvajam, si izmenjujemo misli in zakaj so se odločili priti na delavnico. Največkrat je to obdaritev sebe z nečim, kar so začutili, da bo doprinos njihovemu počutju in kvaliteti življenja. Tehnika risanja mandal s pikicami, katere se učimo na delavnici, je res velik doprinos in blagodejno učinkuje na življenje in počutje še potem, ko udeleženci sami ustvarjajo doma za svojo dušo, harmonijo, umiritev, ravnovesje.

Znamo biti sami s sabo?

Tudi ta čas ustvarjanja je veliko darilo samemu sebi, ker se v nas dogajajo čudežni procesi in se prebuja veliko tistega kar nam duša tiho šepeta, pa v tem glasnem svetu izven nas slabo slišimo in neradi upoštevamo. Z risanjem mandal se vse zunanje umakne, v nas se prebudi duša, ki jo začnemo počasi slišati. Vsak pa te procese doživlja po svoje, a gre vsekakor za naše notranje čiščenje.

Unikatna darila

Veliko mojih izdelkov gre tudi za obdarovanje drugih in zadovoljstvo predati nekaj z drugačno vrednostjo je za tistega, ki obdaruje in tistega, ki prejme, izjemno. Darila smo vedno veseli, tako ali drugače in prav je, da ga s hvaležnostjo sprejmemo, saj je namenjeno nam.

Samorazvajanje

Vseeno pa ima samoobdarovanje dejansko še večjo vrednost. Samoobdarovanje pomeni samorazvajanje. To pa je nujno potrebno, da smo notranje izpopolnjeni in sami s seboj uživamo, se razvajamo, si vzamemo čas zase, namenimo del denarja res nečemu posebnemu, ne samo tistemu, kar potrebujemo za življenje, ampak se obdarimo s tistim, kar nam zavibrira v duši in nas pritegne izven materialnih eksistenčnih potreb. S tako potezo si podarimo neskončno veselje.
Seveda je med nami veliko dušic, ki si želijo obdarovanja od zunaj, ki si želijo pozornosti od zunaj in je vse znotraj njih odvisno od impulzov in darov izven njih. Želim si, da bi sleherni spremenil to mišljenje, saj se zgodi neverjetna, čarobna energijska sprememba, velik preobrat, ko spremenimo to mišljenje.

Obrni se vase in tvoj svet se bo spremenil

Namreč, ko se obrnemo v nas same, ko naše počutje ni več odvisno od drugih in naše zadovoljstvo ni več odvisno od tega, kaj prejmemo kot darila v naše življenje od drugih, se ustavi ta potreba, se ustavi to hotenje. Preusmeri se fokus – na nas.
Seveda je lepo, da si med seboj izmenjujemo darila, in to nas kot obdarovalca in obdarjenega zelo osrečuje. Še posebej, če prejmemo res lepo darilo po našem okusu ali vidimo iskrice in veselje pri drugem, ko smo uspeli poiskati res pravo darilo.
Vsekakor pa se zgodi velika magija, ko se fokusiramo nase in ko začnemo obdarovati samega sebe.

Ko začnemo uživati v obdarovanju sebe, se v nas zgodi posebno zadovoljstvo, radost, tudi občutek, da smo sami sebi dovolj, da se cenimo, spoštujemo, se imamo radi in se želimo pocrkljati. To je lahko šopek v cvetličarni, tortica na sprehodu, kakšen poseben kos oblačila, modni dodatek, lahko je savna, domača kopel ob svečkah z dobro glasbo, lahko si celo privoščimo večer zase z glasbo, ki nam je najljubša in v večerni toaleti zaplešemo sami s seboj.
Čarovnija se zgodi, ker postanemo notranje zadovoljni, srečni, zabavamo se sami s seboj in ne polagamo več toliko fokusa na to, kaj bomo prejeli od zunaj in od drugega. Takrat ta naš notranji sijaj, naša notranja samozavest, veselje ob tem občutku, da smo obdarili z nečim sami sebe, zasije navzven. Postanemo bolj privlačni. Privlačni drugim, privlačni za darila življenja v vseh možnih oblikah in tudi za fizična darila.

Prijetne posledice samoobdarovanja

Ko se navadimo na samoobdarovanje, se povsem spremenijo pričakovanja prejemanja daril od zunaj. Največji hec pa je, da dejansko, ko opustimo ta pričakovanja in uživamo v samorazvajanju, postanemo magnet za otipljiva in neotipljiva darila od vsepovsod. Pri tem je seveda pomembno, da znamo to s hvaležnostjo zaznati in se zahvaliti za darove, ki prihajajo k nam. Takrat se zavrti kolesje radosti, zadovoljstva, veselja do življenja in zažene se kolesje neskončnega obilja okoli nas. Poiskusite in uživajte v darovih.

Svoje izkušnje je z vami delila sončna Sanja Rehar, SunChi Artwork

Similar Posts